Ah, Paris. De stad van de liefde, maar zeker ook van de mode. Als ze ergens ter wereld weten hoe ze zich moeten kleden, dan is dat wel in Parijs. De Parisienne wordt wereldwijd geroemd om haar stijl die vaak simpel overkomt, maar waar een hele filosofie achter schuilgaat. De stijl van de Parisienne is er eentje die simpelweg niet gekopieerd kan worden, maar er valt zeker wat van te leren!

Stijlicoon: De Parisienne

De stijl van de Parisienne is chic, maar niet te gepolijst. Ze gaat altijd voor een naturel look, ook al is ze daar wel uren mee bezig. Haar stijl zit sowieso vol contrasten die het alleen maar interessanter maken. Een tas mag duur zijn, maar er moeten geen grote labels opzitten. Daarnaast gaat kwaliteit altijd voor kwantiteit. Hieronder lees je hoe een echte Parisienne haar style items draagt, en vind je direct een aantal exemplaren om te shoppen!

Over het algemeen geldt: moins, c’est plus

Zonnebril

Een Parisienne gaat het liefst voor een groot montuur, waar ze zich achter kan verschuilen als het moet. Bovendien is een zonnebril niet alleen geschikt om je ogen mee te beschermen (of achter te verbergen), maar ook om in het (liefst ongekamde) haar te dragen. Ook een belangrijk punt: Een Parisienne draagt haar zonnebril liever iets lager op de neus, voor het nonchalante effect. De zonnebril van de Parisienne heeft geen glitters of andere versieringen en is als het even kan zwart of bruin. Cat-eye monturen zijn momenteel erg geliefd. Ook al regent het, de zonnebril gaat gewoon op.

Zonnebrillen Parisienne
Vogue Top Havana Brown zonnebril |Le Specs Zonnebril Halfmoon Magic | RALPH by Ralph Lauren zonnebril

Sieraden

Als het op sieraden aankomt, is het altijd het één of het ander. Dus geen grote oorbellen combineren met een opvallende ketting, en niet te veel bling. Bling is sowieso geen woord dat een Parisienne zou kiezen om haar sieraden mee te omschrijven. Het liefst kiest ze voor minimalistische, verfijnde exemplaren. Meerdere kettinkjes, ringen of armbanden combineren mag wel, zolang ze maar niet te opvallend zijn. Over het algemeen geldt: moins, c’est plus.

Parisienne Sieraden
Karma Chain Ball Silver Oorbellen | Riverstones Unwind Gold Ketting | Selected Jewels Bar Armband

Tas

De tas van de Parisienne is niet zomaar een style item. Indien goed gekozen, kan ‘ie heel wat jaren mee. Daarom zou ze nooit kiezen voor een te trendy exemplaar dat volgend jaar alweer uit de mode is. Nee, liever gaat de Parisienne voor een tijdloos exemplaar, het liefst zonder opvallende logo’s. Stijl heeft namelijk niets met het dragen van zoveel mogelijk merken te maken.
Parisienne Tassen

Burkely Eager Els Zwart Shopper | Markberg Catalina Black Crossbody | Fred de la Bretoniere Suede Taupe Handtas

Horloges

De vraie Parisienne heeft waarschijnlijk een oma met een schat aan juwelen en andere parels. Die familiestukken worden vaak van generatie op generatie doorgegeven, dus is de kans groot dat ze een horloge draagt dat ze heeft geërfd. In elk geval is het horloge om de pols van de Parisienne een klassieker qua stijl, maar het liefst ook qua leeftijd. Heb je zelf niet zo’n oma? Geen zorgen, deze horloges passen ook perfect bij de Parijse stijl.

Parisienne Horloge
Fossil Jaqueline horloge | Emporio Armani Dames horloge | CLUSE Minuit Mesh Rose Gold/Silver 33mm Horloge

Models in Paris: Het Echte Leven

Parijs is de stad van de mode, en waar mode is zijn modellen. Nu we zo langzamerhand richting de herfst gaan, begint ook een nieuw televisieseizoen met series die je zeker niet wilt missen. Eén daarvan is “Models in Paris: Het Echte Leven”, waar wij sponsor van zijn. Zoals de titel al doet vermoeden, is in dit programma te zien hoe het leven van een model er écht uitziet. De serie volgt zes modellen, 24 uur per dag, die allemaal hun doorbraak in de modehoofdstad willen realiseren. Achter de schermen pakken de modellen regelmatig hun vlog-camera’s voor exclusieve beelden. Het programma start op maandag 4 september om 21.30 bij RTL 5. Bekijk onderstaande video om alvast een tipje van de sluier te krijgen! Ga jij kijken?

Items uit de header: Paul’s Boutique Camilla Hansen Burgundy Clutch | Le Specs Zonnebril Kin Ink | Rosefield The Bowery White Black Rose Gold horloge