Het is alweer september, en dus komt de zomer langzamerhand ten einde. Helaas betekent dat voor de meeste mensen dat ook de vakantie er weer op zit. We moeten met z’n allen weer back to work. Jammer? Toch wel een beetje, als we heel eerlijk zijn. Gelukkig maakt een mooie nieuwe tas veel goed!

Een style item met inhoud

Tassen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven, maar wist je dat deze accessoires al zo oud zijn als de mens? Zo werden er al zelfgemaakte ‘tassen’ gebruikt door jagers om hun prooien in te verzamelen. Daarnaast werden tassen ook gebruikt om persoonlijke bezittingen in te vervoeren. Tijdens de Industriële Revolutie werden er veel nieuwe materialen ontwikkeld, die werden gebruikt om tassen voor de moderne reiziger te maken. Tijdens deze periode werd de voorloper van de moderne handtas geboren. De tas had tot het einde van de 19e eeuw voornamelijk een functioneel doel. Pas in het begin van de 20e eeuw werd de tas steeds meer gezien als een mode item en kwamen de eerste echte designer exemplaren op de markt.*

Back to Work Tassen

Burkely Antique Avery Zwart Laptop tas | RENEE by Castelijn and Beerens Ronnie Rugzak

Een goede tas is het halve werk

Een goede tas voor het werk is essentieel. Hij moet stevig zijn, genoeg vakken hebben, tegen een stootje kunnen, groot genoeg zijn voor je laptop (maar ook weer niet té) en laten we eerlijk zijn: Hij moet er ook gewoon heel leuk uitzien, en makkelijk te combineren zijn met al je outfits. Het is niet altijd even simpel om een exemplaar te vinden dat moeiteloos al deze vakjes aanvinkt, maar geen nood! Wij helpen je graag een handje. Vorige week schreven we al over onze nieuwe rugzakken, die ideaal zijn voor school maar ook zeker mee kunnen naar kantoor. Wil je toch liever een ander model? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres.

Back to work: Shop de collectie

Het einde van de vakantie en daarmee de start van een nieuw werk-/schooljaar is een ideale gelegenheid om een nieuwe tas aan te schaffen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een handige schoudertas of een toffe rugzak? Hieronder vind je een aantal van onze favorieten. Klik op de icoontjes om te shoppen!

*Bron: Tassenmuseum Hendrikje