Sinds de lancering van het eerste horloge in 1983 is er maar één die de standaard op het gebied van robuustheid bepaalt: G-Shock. De G-Shock horloges zijn stoer, stijlvol en boven alles schokbestendig. Hoewel het unieke basisdesign altijd is blijven bestaan, zijn de horloges sinds het allereerste model constant verder ontwikkeld.

De geschiedenis van G-Shock horloges

In de jaren ’80 had Ibe Kikuo, een jonge ingenieur van Casio, een droom: Een horloge ontwikkelen dat niet kapot gaat, zelfs niet wanneer je het laat vallen. In een tijd waarin horloges werden gezien als kwetsbare instrumenten, was dat een enorme uitdaging.
Ondanks dat moest en zou die droom werkelijkheid worden. Na een lange en moeilijke periode van testen werd de strijd tegen de natuurwetten dan ook gewonnen. In 1983 werd het eerste G-Shock horloge op de markt gebracht. Het innovatieve model was bestand tegen stoot- en centrifugaalkrachten en kon daarnaast hoge waterdruk weerstaan. Hoewel het inmiddels ruim 30 jaar geleden is, is deze doorbraak nog steeds revolutionair te noemen. Sindsdien staat de naam G-Shock synoniem voor het verleggen van grenzen en het varen van je eigen koers.

HET TRIPLE 10 CONCEPT

De eerste G-Shock horloges zijn ontwikkeld volgens het Triple 10 concept. Dit houdt in dat de accu een levensduur van 10 jaar moest hebben, het horloge waterdicht diende te zijn tot 10 bar waterdruk en daarnaast een val van 10 meter hoogte moest kunnen overleven. Het resultaat: Een functioneel maar bovenal onverwoestbaar horloge dat je altijd kunt dragen, zelfs tijdens het sporten. Al snel werden de schokbestendige G-Shock horloges het toonbeeld van innovatie, multifunctionaliteit en robuustheid.

COLLECTIE VAN G-SHOCK

De collectie G-Shock horloges bestaat voornamelijk uit stoere horloges voor heren, maar kent ook een aantal unisex modellen. Binnen de G-Shock collectie zijn verschillende series opgenomen, uiteenlopend van de stijlvolle stainless steel modellen van G-Steel tot de onverwoestbare Master of G serie. Binnen deze laatste categorie vallen de Gravitymaster, de Mudmaster en de Gulfmaster. Deze modellen helpen je om zelfs in de meest extreme omstandigheden je grenzen te verleggen en onoverwinnelijk te zijn. De Master of G serie combineert de meest innovatieve functies met het herkenbare, sportieve en exclusieve uiterlijk van een G-Shock horloge.