Afgelopen week heb ik eindelijk een vakantie geboekt en ik kan echt niet wachten. Zon, zee, strand: de ideale summer break om even helemaal bij te komen en die batterij weer op te laden. Maar voordat ik in het vliegtuig stap, moet er nog heel wat gebeuren. Er moet nog het één en ander geshopt worden (hallo nieuwe bikini’s!) én de koffers moeten worden gepakt. Niet mijn favoriete klus, maar een goed gepakte koffer is het halve werk. Daarom deel ik vandaag een aantal handige tips om je koffer in te pakken!

Lijstjes maken

Ik ben iemand die altijd overal lijstjes voor maakt, dus ook voor de vakantie. Voordat ik begin met het inpakken van mijn koffer bedenk ik wat ik allemaal mee moet (en wat ik niet mee moet, maar stiekem toch wil). Die gebruik ik later als check-list, zodat ik alles makkelijk kan afvinken en ik zeker weet dat ik niets vergeet. Check!

Koffer inpakken

Door de jaren heen heb ik allerlei dingen geprobeerd en hoewel sommige dingen voor mij absoluut niet werkten (plakbandjes die altijd loslaten), heb ik wel een aantal tips & tricks die wel werken en die ik dan ook altijd toepas.

1. Oorbellen in een knoop
Klinkt misschien wat vreemd, maar door je oorbellen in een knoop te doen houd je ze makkelijk bij elkaar en heb je dus minder kans om er eentje kwijt te raken.

2. Gebruik de ruimte in je schoenen
Je schoenen zijn perfect om op te vullen met kleinere dingen, die altijd veel meer ruimte innemen dan je denkt wanneer je ze los in je koffer gooit, zoals bijvoorbeeld ondergoed en bikini’s.

3. Rol je kleding op
Dit is niet alleen handig om ruimte te besparen, het zorgt er ook voor dat je kleding minder kreukt (mits je het netjes doet, natuurlijk).

4. Rietjes om je kettingen
Stiekem kan ik niet geloven dat ik dit nooit eerder heb bedacht. Wat ik ook probeer, mijn kettingen zitten altijd helemaal in de knoop als ik ze meeneem op reis. De tip: rijg je kettingen door rietjes en ze raken niet meer in de knoop. Ook handig voor thuis!

5. Maak vooraf combinaties
Bedenk van tevoren welke outfits je gaat dragen en bepaal aan de hand daarvan welke kleding meegaat. Wees realistisch: de kans is klein dat je een zwarte polyester jurk gaat dragen als je naar een warm en zonnig land gaat. Kijk altijd goed naar stoffen. Linnen en katoen zijn heel geschikt, synthetische stoffen minder. Neem ook niet teveel mee, en zorg dat alle items goed met elkaar zijn te combineren.

That’s it! Heb jij zelf nog handige tips? Deel ze in de comments!

 

Shop de style items uit de koffer: Komono zonnebril | Markberg portemonnee | Calvin Klein crossbody | PD Paola armband