Onlangs hebben wij onze collectie uitgebreid met een aantal mooie horlogemerken voor heren. De horloges van Fromanteel, Kane en William L. 1985 zijn stijlvol op een geheel eigen manier. Benieuwd naar meer? Lees dan snel verder!

Fromanteel

Het verhaal van Fromanteel begint in de 17e eeuw op de dam in Amsterdam, waar klokkenmaker Ahasuerus Fromanteel eigenaar was van een kleine werkplaats. Al in 1660 begon Fromanteel met het produceren van een aantal klokken die als revolutionair werden beschouwd. Deze klokken waren namelijk voorzien van het zogenaamde pendulum mechanisme, dat ervoor zorgde dat de klokken als meest nauwkeurige van die tijd bekend stonden. Deze pendulum kon de Fromanteel klokken niet alleen minuten laten meten, maar ook seconden: uniek voor die tijd.

We’re a bunch of clockmakers, that’s what we are

De klokken waren succesvol en al snel wist Fromanteel dit succes uit te breiden naar het buitenland. Er werd een winkel geopend in Londen, en vlak daarna nog een in New Castle. Dit betekende de start van ’s werelds eerste internationale klokkenmakers bedrijf.

Tegenwoordig staat Fromanteel vooral bekend als horlogemerk, dat officieel is opgericht in 2009. De Fromanteel horloges zijn stuk voor stuk tot in de puntjes afgewerkt met de beste materialen. Elk model is voorzien van de innovatieve technieken van het verleden, toegepast op de moderne tijd.

Kane

Houd je van minimalistisch en heb je het liefst een horloge zonder teveel poespas? Dan wordt het tijd dat je kennis maakt met de horloges van Kane. Deze horloges zijn gemaakt in Amsterdam en geïnspireerd op de “minimalist movement” in Tokyo.

De naam KANE is afgeleid van het Japanse woord “Kaizen”, wat zoveel als verbetering betekent. En verbetering, dat is waar ze bij KANE voor gaan. KANE wil laten zien dat stijl niet altijd met een hoog prijskaartje komt en ook niet altijd onpraktisch of gecompliceerd moet zijn.

Because sometimes, less is just more

Met deze gedachte in het achterhoofd heeft KANE een collectie ontworpen bestaande uit tijdloze horloges met een moderne twist, waarin mode en functionaliteit met elkaar worden gecombineerd. Of je nou kiest voor chic of casual, de horloges van KANE passen bij iedere outfit.

William L. 1985

Stijlvol, kwalitatief én betaalbaar? Meet William L. 1985! Deze klassieke horloges met een vintage uiterlijk zijn perfect om iedere outfit mee te complementeren, of je nou gaat voor een zakelijke look of een casual outfit.
Het merk is opgericht door Guillaume Laidet, die vroeger in de Zwitserse uurwerkindustrie werkte. Na te hebben gewerkt voor de meest prestigieuze horlogemakers, besloot Guillaume zijn eigen weg te gaan en een eigen horlogemerk te creëren. Geïnspireerd door zijn opgedane ervaring én een geërfd Chronograaf horloge uit de jaren ’50, ging hij aan de slag.

Met zijn nieuwe merk wilde Guillaume (William in het Engels) een brug slaan tussen uurwerken van hoge kwaliteit met een vintage uitstraling en een betaalbare prijs. De horloges van William L. 1985 worden ontworpen in Parijs, en gefabriceerd in China. Een merk met vele tegenstellingen dus, en dat is precies wat deze horloges zo interessant maakt.

Het verhaal dat eindigt om jouw pols

Om het merk ook daadwerkelijk op de markt te brengen, had Guillaume kapitaal nodig. William L. 1985 is daarom mede mogelijk gemaakt door crowdfunding. En met succes: Al snel vormde zich een echte community die de filosofie van het merk deelden, en een nieuw merk was geboren.