Persoonlijk vind ik het elk seizoen weer een feestje om alle nieuwe trends te ontdekken. In de mode voelt ieder seizoen als een soort frisse start en een kans om je eigen stijl verder te definiëren. Natuurlijk zou een compleet nieuwe garderobe welkom zijn, maar het overhouden van een stuk maand aan het einde van je geld is gewoon niet wenselijk. Gelukkig kom je met het kiezen van de juiste style items al een heel eind. Vandaag bespreek ik drie van mijn favoriete spring/summer ’17 trends, èn laat ik zien welke sieraden en accessoires je daarbij goed kunt dragen.

Het seizoen van contrasten

De trends van dit voorjaar vliegen eigenlijk alle kanten op, waardoor er voor iedereen wel iets tussen zit. De jaren ’80 zijn goed vertegenwoordigd: we zien veel “borrowed from the boys” kleding, zoals oversized jasjes met grove, vierkante schouders. Daarnaast zijn er ook veel trends die heel vrouwelijk zijn, en juist die combinatie vind ik heel mooi. Speel dit seizoen met contrasten en mix erop los.

Power Woman

Eén van mijn absolute favorieten is de Power Woman trend. Hierbij gaat het vooral om het gebruik van statement items, die op het eerste gezicht wat mannelijk lijken (zoals het geruite jasje mèt schoudervulling) maar indien goed gecombineerd juist super vrouwelijk kunnen zijn. Stijl je look af met een paar grote oorbellen, die de schouders nog meer benadrukken.


Power Woman PD PaolaPower Woman Selected JewelsPower Woman Pernille Corydon

Mix & Match

Binnen deze trend draait het allemaal om het mixen en matchen. Probeer eens verschillende materialen, prints en/of kleuren met elkaar te combineren en creëer een outfit met diepte. Houd je niet van teveel drukte? Zorg er dan voor dat je de basis rustig houdt, door bijvoorbeeld te kiezen voor een wit t-shirt. Ook met je accessoires kun je uitpakken, vooral tassen lenen zich hier goed voor.

Mix & Match Paul's BoutiqueMix & Match Ted BakerMix & Match Tommy Hilfiger

Athleisure

De athleisure trend is er eentje om van te houden. De joggingbroek heeft een heuse update gekregen en kan gewoon gecombineerd worden met een paar hakken. Ook hierbij draait het weer allemaal om contrast, maar wel in een comfortabel jasje (of broekje, in dit geval). Bij deze trend is het leuk om te kiezen voor een mooi, opvallend horloge.

Athleisure RosefieldAthleisure CasioAthleisure Tommy Hilfiger

Kleding: zara / h&m / mango / sissy-boy / net-a-porter / vanilia