Ringen zijn van die sieraden waar je eigenlijk nooit genoeg van kunt hebben. Ze zijn draagbaar bij iedere outfit en bovendien ideaal om lekker mee te mixen en matchen. Zo creëer je iedere keer moeiteloos een nieuwe look. Maar, weet jij eigenlijk welke ringmaat je hebt? In dit artikel leggen we je uit hoe je het beste je eigen ringmaat kunt achterhalen. Put a ring on it! 😉

Het symbool van de liefde

Wist je dat ringen al eeuwenlang een symbool zijn voor de liefde? Dat heeft alles te maken met de vorm. Ringen zijn rond en daarmee oneindig, net als ware liefde. Niet zo gek dat er tijdens een bruiloft juist ringen worden uitgewisseld door het bruidspaar, en geen ander sieraad.
Verder worden ringen veel gedragen vanwege de veelzijdigheid. Ringen zijn er in alle soorten, kleuren en maten. Dat is een voordeel, maar kan ook lastig zijn wanneer je niet precies weet welke ringmaat je nou precies hebt.

Ringmaat Blog

Zo heb je altijd de juiste ringmaat

Allereerst is het van belang om te bepalen om welke vinger je de ring wilt dragen. Dit hoeft zeker niet altijd je ringvinger te zijn, dat ligt er maar net aan wat je zelf het leukst vindt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een ring wat hoger om je vinger te dragen, eventueel gecombineerd met een ‘gewone’ ring. Combineer verschillende ringen voor een speels effect en creëer je eigen echte ring party.

  • De makkelijkste manier om je ringmaat te achterhalen is door het opmeten van een goed passende ring die je al hebt. Meet de diameter van de binnenkant van de ring, de rand neem je dus niet mee.  De meeste ringmaten worden uitgedrukt in de binnendiameter van  de ring of omtrek in millimeters (de Europese ringmaat). In deze tabel worden beide weergegeven.
  • Heb je nog geen ring? Dan kun je ook de omtrek van je vinger meten. Doe dit bijvoorbeeld door een dun touwtje om je vinger te spannen (niet te strak). Zet vervolgens een streepje waar het touwtje bij elkaar komt. Meet daarna het touwtje tot de markering op. De gemeten lengte van het touwtje in mm is de Europese ringmaat.

Voorbeeld: Jouw vinger heeft een omtrek van 54 millimeter. De diameter die daarbij hoort is 17,2 millimeter. Je Europese ringmaat is dus 54. Worden de ringmaten uitgedrukt in diameter, dan is jouw maat 17. Tip: meet je vinger niet op wanneer je handen heel warm of juist heel koud zijn, dit kan van invloed zijn op de omtrek.

Ringmaat Ringen
Pandora Zilveren Ring | MYA BAY VV Ring | PD Paola Glacier Yosemite Gold Ring | Riverstones Unwind Signet Gold Ring | MYA BAY Vitamin Sea V-shaped Ring | Buddha to Buddha George Small Silver Ring | Buddha to Buddha Ellen Junior Armband

Shop ringen

Ben jij wel toe aan een nieuwe ring? Bekijk dan zeker even onze collectie. Hieronder hebben we vast een aantal van onze favorieten voor je geselecteerd. Klik op het Brandfield icoontje voor meer informatie of om direct te shoppen.