Heb jij gekeken? Afgelopen najaar was het programma Models In Paris: Het Echte Leven op tv. Inmiddels is de laatste aflevering alweer een tijdje geleden uitgezonden. Wij waren benieuwd hoe de modellen het hebben ervaren, dus spraken we af met model Lucinda Schaefers voor een exclusief interview!

Models In Paris: Het Echte Leven

Models In Paris: Het Echte Leven was vanaf september t/m oktober te zien op RTL 5 als spin off van het bekende programma Holland’s Next Top Model. Het verschil? De ervaring van de modellen. Waar ze bij Hollands Next Top Model nog op zoek gingen naar nieuwe modellen die nationaal en internationaal kans maakten op een modellencarrière, volgen ze bij dit nieuwe programma meiden die al werken als model. Zo ook Luncinda Schaefers, die al vanaf haar achttiende model is en al voor vele grote merken heeft gewerkt. Lees het interview hieronder om alles over haar, haar carrière, en haar favoriete style items te weten te komen.

In het programma Models In Paris: Het Echte Leven zagen we hoe je mooie klussen binnen wist te slepen. Hoe lang ben je al model?

Ik ben begonnen op mijn achttiende en ben fulltime als model gaan werken toen ik 20/ 21 jaar oud was. Ik werk nu ongeveer 2 jaar fulltime als model.

Ik heb van tevoren getwijfeld of ik mee wilde doen, maar ik ben blij dat ik er toch voor ben gegaan

Heb je er altijd al van gedroomd om model te worden?

Lachend: Toen ik een jaar of 14 was, dacht ik er stiekem wel eens aan. Het was zeker wel een droom maar ik wist op dat moment nog niet dat ik ook echt model zou worden. Ik wilde zelfs altijd iets heel anders doen, bijvoorbeeld iets met koken of in een restaurant werken.

Dus dromen komen toch uit! Wat vind je het leukste aan model zijn?

Het leukste vind ik dat ik op heel veel verschillende plekken kom en dat het heel afwisselend werk is. Verder leer ik heel veel verschillende mensen kennen, en daarmee verschillende culturen. Dat vind ik wel echt heel gaaf. De shows vind ik het allerleukste van modellenwerk zelf. Shows vind ik leuker dan shoots. Tijdens shows krijg je echt een soort kick als je de catwalk op loopt. De energieboost die je krijgt tijdens shows geven je weer motivatie om weer verder te gaan met alles, ook al ben je dan soms heel moe.

Dat modellenwerk ook zwaar kan zijn, hebben we allemaal kunnen zien in Models In Paris: Het Echte Leven. Wat vind je het minst leuk aan model zijn?

Dat ik mijn familie, vrienden en vriendje soms heel lang niet zie. Dit vind ik echt een nadeel. Maar iedereen moet investeren in zijn of haar carrière. Ook minder leuk vind ik dat je tijdens Fashionweek weinig slaapt en soms fittings hebt tot 3 uur ’s nachts, maar de volgende ochtend wel om 7 uur weer een calltime hebt. Het is zwaar, maar ik zou niet anders willen.

Models in Paris Interview Tassen

Paul’s Boutique Izzy Navy Handtas | Valentino Winter Ritas Schoudertas | Calvin Klein Marissa Medium Tote Schoudertas

Je noemde net al dat je het reizen een van de leukste dingen vindt aan het vak. In welke landen en steden heeft je carrière je al gebracht?

Ik heb al heel veel gave plekken mogen zien. Zo ben ik onder andere in New york, Londen, Milaan, en Parijs geweest, maar ook in minder bekende plekken in Europa. Verder ben ik in Australië en Dubai geweest voor modellenwerk.

Wat vond je zelf van het programma Models In Paris: Het Echte Leven en ben je blij dat je hebt meegedaan?

Ik ben zeker blij dat ik heb meegedaan. Ik vind het een leuk programma geworden, heel grappig ook om terug te zien! Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het daar op sommige momenten best heftig vond. Ik heb van tevoren ook wel getwijfeld of ik mee wilde doen, maar ik ben blij dat ik er toch voor ben gegaan.

Ik houd van een rustige basis, aangevuld met mooie details

Waarom twijfelde je?

Voornamelijk omdat ik niet zeker wist wat voor effect het programma op mijn carrière zou hebben. Je laat toch alles zien, en bent daardoor best kwetsbaar. Uiteindelijk heeft het heeft gelukkig juist een positief effect gehad. Mijn Instagram volgers zijn bijvoorbeeld enorm aan het stijgen, dat is in deze wereld als model heel belangrijk. Bij jobs vragen ze soms naar je Instagram en naar je volgers. Ze gaan het liefst voor een meisje met veel volgers en een goed lopend Instagram account.

Parijs is de stad van de mode. Wat vind je van de stijl van Parijse vrouwen?

Ik vind het een hele leuke stijl om te zien. Als ik kijk naar New York, dan is het echt een wereld van verschil. In New York lopen heel veel mensen ook gewoon in sportkleding rond, maar in Parijs kan dit echt niet. De Parijse stijl is veel eleganter.

Hoe zou jij je eigen kledingstijl omschrijven?

Ik ga eigenlijk altijd voor basic . Eerder koos ik altijd voor zwart, maar nu draag ik wat meer kleur. Ik houd van een rustige basis, aangevuld met mooie details. Ik vind het leuk om high street met high end te combineren.

Models In Paris Interview Zonnebril

Ted Baker Lilla Pink Zonnebril | Kapten and Son Zonnebril Flashmob Manhattan All Black | Tommy Hilfiger Gigi Hadid Gold Havana Zonnebril

Wat mag er niet ontbreken in jouw tas?

Lippenbalsem en natuurlijk mijn portemonnee.

Wat voor style items draag jij het liefst?

Ik heb altijd een tas bij me, en een zonnebril. Daarnaast heb een Buddha to buddha armband die ik vaak draag.

Als je voor de rest van je leven nog maar 1 style item mag dragen welk style item zou dit dan zijn?

Een zonnebril zou ik niet willen missen, dus daar ga ik voor.

Foto header: Roy Beusker