De sieraden van het Belgische label Mya Bay zijn een grote hit op Instagram en we hebben er al veel celebs en modebloggers mee gespot. Het merk is wereldwijd verkrijgbaar in exclusieve boetieks en onlangs hebben wij de sieraden ook mogen toevoegen aan onze webshop. Hiermee is Brandfield de enige online aanbieder van Mya Bay armbanden in Nederland en daar zijn we natuurlijk heel trots op. Precies op tijd want de zomer is in aantocht en de prachtige bangles, armbanden en oorbellen maken je zomerse look helemaal compleet.

sophie johnen

Mya Bay co-founder: Sophie Johnen

Een eigen sieradenlabel… Dat klinkt toch als een meisjesdroom die uit komt? Tijd om kennis te maken met het creatieve brein achter dit merk: co-founder Sophie Johnen

We kregen de mogelijkheid haar te interviewen. Lees je mee?

Hoe is Mya Bay ontstaan?

Ik woon in België maar droomde er al een tijd van om een winkel te openen in mijn favoriete stad: Maastricht! Ik ging mijn droom achterna en opende een eigen sieradenwinkel. Acht jaar later was mijn liefde voor sieraden nog verder uitgegroeid en wilde ik mijn eigen sieraden ontwerpen. In 2012 heb ik de kans gegrepen om de perfecte sieraden te maken, die ik zelf wilde ontwerpen en laten produceren.

Wat is je inspiratiebron geweest?

Al tien jaar krabbel ik regelmatig teksten en inspirerende zinnen in mijn dagboek. Mijn reizen, de natuur en verschillende boeken gebruik ik als inspiratiebron en dit zijn nu de quotes die je terug ziet op de sieraden van Mya Bay.

Mya Bay, dat is een elegante bangle armband met een sluiting die gemakkelijk aanpasbaar is. De juwelen zijn van tin gemaakt en zorgvuldig gecoat met zilver, geel-, roze- of chocolade-goud. Je kunt ze voor elke gelegenheid dragen.

Waar komt de naam Mya Bay vandaan?

Ik wilde een stijlvolle internationale naam die uitnodigt tot reizen en avontuur. Een naam die staat voor vrouwen, die genieten van het leven en die de wereld willen ontdekken.

Kijk eens goed naar de sluiting van de armbanden… herken je de vorm van een baai? Met een knipoog naar mijn moeder Myriam, mijn beschermengel, heb ik er Mya Bay van gemaakt!

Met welk artikel is het begonnen?

Ik begon direct met armbanden. Ik wilde armbanden ontwerpen die geschikt zijn voor alle vrouwen vanaf zestien jaar. Of je nou een brede of een dunne pols hebt… De armbanden passen altijd en ook vond ik het belangrijk dat je de armband zelf gemakkelijk kunt sluiten. Zonder dat daar de komst van manlief of je tanden bij nodig is…

De collectie bestaat uit zowel zilveren, rosé gouden als goudkleurige armbanden. Het is de bedoeling dat vrouwen een mooie mix kunnen maken van deze kleuren.

De collectie staat voor Sophie’s plezier in het reizen. Een collectie voor vrouwen die ervan houden om de wereld over te gaan en die de behoefte voelen om het beste uit het leven te halen.

Wat maakt deze sieraden uniek?

De eerste collectie is een klassieke collectie met armbanden met zinnen die gezien kunnen worden als een soort mantra’s en slogans… Het definieert wie we zijn of wie we willen worden of blijven in het leven. Door te kiezen voor deze sieraden wordt je herinnerd aan je dromen. Iedere vrouw kan zelf een mooie combinatie maken door te mixen & matchen en dat maakt dat ze haar eigen stijl creëert.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben ontzettend trots op de stijl van de vrouwen die de sieraden van Mya Bay dragen. Het zijn stijlvolle vrouwen met elk hun eigen touch die gecreëerd wordt door de accessoires die ze dragen.

Mya Bay’s kracht: ‘Mix & Match’. Alle ontwerpen zijn bedacht om alleen of vooral in combinatie gedragen te worden, dankzij de positieve persoonlijke teksten en de mix van motieven en kleuren. Dankzij dit concept kan iedere vrouw zich het merk toe-eigenen en haar eigen mix samenstellen.

Wat is zelf je favoriete item?

Ik heb geen specifieke armband of een favoriete ring maar het zijn juist de combinaties waar ik fan van ben! ’s Ochtends beslis ik of ik zin heb om juist één kleur te dragen of om lekker te mixen met twee of drie kleuren. Het ligt maar net aan mijn humeur en hierop selecteer ik mijn sieraden. Ditzelfde geldt ook voor mijn kleren, mijn lingerie, schoenen en de kleur van mijn nagellak.

Het merk Mya Bay in beeld

Mya Bay armbanden

Mya Bay armbanden

Mya Bay armbanden

Mya Bay armbanden

Mya Bay armbanden

Mya Bay armbanden