Kun jij niet zonder je smartphone? Ben jij altijd op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen en trends en ben je stiekem een echte gadget freak? Dan ben je ongetwijfeld bekend met de zogenaamde smartwatches.

Smartwatch 101

Mocht je nog niet geheel op de hoogte zijn van smartwatches: bij deze een korte 101 met alles wat je moet weten. Een smartwatch is in principe een computer in de vorm van een horloge. Zagen de eerste generatie smartwatches er nog uit als kleine telefoons voor om je pols, de nieuwste modellen zijn stuk voor stuk mooi vormgegeven en zien eruit als echte horloges. Voeg hier de functies en het gemak van je smartphone aan toe en je hebt een slim horloge. Zo kun je met je smartwatch (al dan niet via Bluetooth gekoppeld aan je smartphone) het weerbericht checken, meldingen van berichten en oproepen ontvangen, je social media beheren of je sportprestaties bijhouden via verschillende apps.

Bij Brandfield vind je twee typen smartwatches:

Display smartwatch

Bij een display smartwatch maakt de traditionele wijzerplaat plaats voor een touchscreen display, wat zorgt voor een strak en modern uiterlijk. Dit slimme horloge is ook direct het meest geavanceerd en heeft de meeste uitbreidingsmogelijkheden door middel van applicaties. Vaak kun je het display zo inrichten als je zelf wilt en kun je kiezen uit verschillende stijlen en kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld naast de tijd ook agenda reminders weergeven, of de camera van je smartphone bedienen.

Hybrid smartwatch

De tweede categorie zijn de zogenaamde hybrids. Deze zien er op het eerste gezicht uit als gewone horloges, met toegevoegde smartwatch opties. Ze hebben vaak een traditionele (analoge) wijzerplaat met aparte digitale vensters met verschillende slimme functies.

Benieuwd naar meer? Bekijk dan onderstaande video’s! De getoonde horloges vind je onze shop.